Villa Hellebosch | Verblijf
location villa, location villa belgique, location villa écrivains
16984
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16984,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Verblijf

Voor zij die zich alleen of in een kleine groep willen terugtrekken om in een rustige, warme en gemoedelijke sfeer te verblijven, te werken, te vergaderen, samen te komen… is Villa Hellebosch de ideale plek.

 

Respect voor schoonheid en puurheid van de natuur, gevoel voor kunst en esthetiek , gastvrijheid en openheid van geest, zijn hier belangrijke waarden.

Villa Hellebosch biedt de gasten :

– Tien kamers, met een totale slaapgelegenheid voor 15 personen
– Een ruime zitkamer, studieruimtes, een eetplaats, vergaderruimte, twee keukens, vier badkamers, een bibliotheek en draadloos internet
– Wandelmogelijkheden op het eigen domein
– Aangename terrassen en leuke zithoekjes
– Een weelderige moestuin en wijngaard
– Paardenstallen en weilanden
– Een fijne fiets- en wandelomgeving

Naast de vele nationale en internationale schrijvers die deelnemen aan het ‘writing in residence’ programma, wordt Villa Hellebosch regelmatig gebruikt als exclusieve vergaderlocatie en vormt het de ideale omgeving voor workshops, brainstormsessies en allerlei vormen van ontmoeting en uitwisseling.

Zo gebruikte bijvoorbeeld de redactie van De Standaard de voorbije zomers Villa Hellebosch om bijzondere duo’s samen te brengen voor de inmiddels bekende reeks ‘Zomernachtsessies’. Deze interviews verschenen in het weekendmagazine ‘dS’ en werden later in een boek gebundeld.

Ook organisaties zoals bijvoorbeeld ‘Kunstenfestivaldesarts’, ‘Universitaire Instelling Antwerpen’, ‘Kaaitheater’, ‘KBC’, ‘Passa Porta’ en ‘Creatief schrijven’, vinden regelmatig hun weg naar de Villa.